Életet menthet a láthatósági mellény

2021.12.01. 18:02

Vakszerencse a 8-as főúton: gyalogos sétált át egy négysávos szakaszon (videó)

Talán centiken múlt, hogy nem ütötte el az autós a gyalogost, aki a 8-as főút egyik négysávos szakaszán ment át előtte váratlanul a sötétben, ezt lehet látni egy videón, mert valaki rögzítette a történteket az úton.

Kovács Erika

Az esetről a rendőrség azt mondta, a fényvisszaverő mellény, illetve ruházat használata életet menthet, melyet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között viselnie kell a gyalogosnak. Úttestre pedig csak akkor lehet lelépni, ha meggyőződtünk arról, hogy nincs veszély. Aki az úttestre lép, köteles a legrövidebb irányban és gyorsan átmenni. - A gyalogos, ahol nincs elsőbbsége, magatartásával nem zavarhatja, tévesztheti meg a járművek vezetőit - fogalmazott a rendőrség. 

 

 

Koncz István autóvezető-oktató szerint bárhol és bármikor történhet az úton váratlan eset, így feltűnhet gyalogos és vad, melyekre mindig számítani kell. 

Koncz István autóvezető-oktató
Forrás: családi

Ezért különösen sötétben vagy rossz látási körülmények között közlekedjünk a megengedettnél kisebb sebességgel, és úgy, hogy a jármű tompított fényszórója által bevilágított területen, ha kell, azonnal meg tudjunk állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!