Bíróság előtt az ügy

2022.01.19. 17:00

Közel 160 km/órával száguldott be a balatoni körforgalomba

Utasával együtt megsérült a 66 éves budapesti férfi, akit súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádol az ügyészség.

Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

Az illető mintegy 160 kilométeres sebességgel hajtott be egy balatoni körforgalomba, tavaly januárban, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. A Veszprémi Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi a megengedett 60 helyett 157 kilométeres sebességgel ment autójával a 710-es számú úton Balatonfőkajárnál, Balatonakarattya irányába. Későn vette észre a körforgalmat, amelybe 156 kilométeres sebességgel hajtott be, majd a körforgalom közepébe ütközve a jármű átrepült a körforgalmon és a túloldali árokba csapódott. A hátsó ülésen biztonsági öv nélkül utazó nő fej és számos, töréssel és zúzódással járó sérülést szenvedett, melyek részben súlyos egészségkárosodásnak minősülnek. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetést és a járművezetéstől történő eltiltást indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!