Lassan készült a vacsora

2022.01.12. 15:00

Letartóztatták a Veszprém megyei férfit, aki késsel fenyegette édesanyját

Édesanyja sérelmére elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével és zaklatás vétségével gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

Forrás: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 48 éves férfi egy Veszprém környéki településen élt 79 éves édesanyjával együtt - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Kettejük megélhetését az idős asszony nyugdíja fedezte, mivel a férfi az alkalmi munkákból szerzett jövedelmét alkoholra fordította. Mintegy másfél éve mindennapossá vált, hogy a gyanúsított ittas állapotban szidalmazta az édesanyját, veszekedett vele, gyakran megütötte, a haját rángatta, megöléssel fenyegette.

A férfi 2022. január 4-én úgy megütötte a sértettet, hogy annak belilult az arca, majd másnap este szintén részegen ment haza, ismét veszekedett édesanyjával, hogy miért nem főz, aki erre elkezdett vacsorát készíteni. A férfi azonban türelmetlen volt, elővett egy kést, amelyet édesanyja nyakához tartott, azzal fenyegetőzve, hogy az éjjel megöli, és a reggelt már nem fogja a sértett megérni. Ekkor az idős nő a szomszédokhoz ment segítségért, ahonnan értesítették a rendőrséget.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették az erőszakos férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki az édesanyja sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt.

Az ügyészség a bűnismétlés, illetve az eljárás veszélyeztetésének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!