Vádemelés

2022.01.28. 20:00

Orvosi rendelőben dühöngött és rongált Balatonfüreden a budapesti férfi

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 37 éves budapesti férfival szemben, aki egy orvosi rendelő bejáratánál dühöngött és rongálta meg annak ajtaját Balatonfüreden.

Ügyészség

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2021. július 11-én délelőtt a balatonfüredi  rendelőintézetbe ment barátnőjével, hogy annak karjából eltávolítsanak egy  kullancsot. 

A rendelőben tájékoztatták az ellátást kérő nőt, hogy az ügyeletes orvos betegnél van,  várni kell, de a kullancs otthon, egy csipesszel is kiszedhető. Mikor ezt a kint várakozó vádlott megtudta, annyira felháborodott, hogy odament a rendelőintézet automata ajtajához és ököllel beleütött, majd bele is rúgott, amitől az ajtóüveg pókhálósra törött. Az ajtóban 108 000 forint rongálási kár keletkezett, amelyet a férfi az eljárás során  letétbe helyezett. 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben  pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!