Csekély mennyiség

2022.01.14. 14:00

Pápa környéki faluban fogyasztott marihuánát egy osztrák férfi

Csekély mennyiségű kábítószer fogyasztás céljából történő megszerzésével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt az 57 éves osztrák állampolgárságú férfit, aki kábítószert fogyasztott, illetve saját fogyasztásra szánt kannabiszt tartott magánál.

Forrás: Pixabay

Az elkövető 2020. november végén az egyik Pápa környéki faluban marihuánát fogyasztott, amelyet a vizeletvizsgálatának eredménye utóbb meg is erősített - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Az igazságügyi vegyészszakértői vizsgálat pedig azt igazolta, hogy az elkövetőtől lefoglalt néhány gramm növényi anyag szintén kábítószernek minősül.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban a férfi próbára bocsátását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak. Indítványt tett egyúttal arra is, hogy a bíróság az eljárás során felmerült mintegy 133 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezze a vádlottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!