Börtönbüntetés vár rá

2022.02.09. 11:00

Kamerák buktatták le a notórius veszprémi tolvajt

Kétrendbeli lopással vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt az 51 éves férfit, aki egy épület faláról kártyaleolvasót, egy áruházból pedig akkumulátort lopott.

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2021. október 29-én késő délután egy veszprémi hostelhez ment, rövid ideig nézelődött az épület bejáratánál, majd az ajtó melletti falról egyszer csak letépte a beléptetőrendszer kártyaleolvasó szerkezetét, és azzal együtt távozott a helyszínről - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Cselekményét azonban rögzítette a hostel kamerája, így néhány nappal később a 236 ezer forint értékű szerkezetet lefoglalták tőle és kiadták a sértettnek, aki azt kisebb javítást követően vissza tudta szerelni a helyére. 

A férfi röviddel ezután, november 10-én az egyik veszprémi bevásárlóközpont élelmiszeráruházában nézelődve, leemelt a polcról egy 6000 forint értékű, 20 V-os akkumulátort, melyet kivett a dobozából, majd a dobozt más áruk közé rejtette, az akkumulátort pedig eltulajdonította. Tettét azonban itt is rögzítették a kamerák, a kihívott rendőrök pedig a felvételek alapján felismerték az elkövetőt, akitől így a lopás másnapján már le is foglalták az eltulajdonított árut. 

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben – aki ellen már többször folyt lopás miatt büntetőeljárás – végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, egyben indítványozta azt is, hogy egy korábbi, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását is rendeljék el, mivel a bűncselekményeket a férfi a felfüggesztés tartama alatt követte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!