Márkónál fogták el őket

2022.02.10. 17:00

Sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat két román férfival szemben

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség két román emberrel szemben csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A 24 és 25 éves férfiak 2021. augusztus 6-án hajnalban személyautóval és a hozzá kapcsolt ponyvás utánfutóval a magyar-szerb határ közelébe mentek, hogy illegális határátlépőknek nyújtsanak segítséget az Ausztriába történő továbbjutásukhoz. 

A helyszínen 16, köztük bangladesi, pakisztáni, afgán, szír és palesztin embert vettek fel az utánfutóra. Az utasok az alig 3,4 négyzetméternyi, ponyvával lezárt helyen csak guggolva, egymásra zsúfolódva tudtak elhelyezkedni. 

Az embercsempész autó Ausztria felé ment, amikor reggel nyolc óra körül Márkónál a rendőrség ellenőrizte és igazoltatta az autóban utazó két férfit, az utánfutóban szorongó migránsokat pedig megtalálták. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon a két férfit az embertelen körülmények között történt szállítás miatt az embercsempészés súlyosabban minősülő esete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben börtönbüntetést és Magyarországról történő kiutasítást indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!