Brutális kegyetlenség

2022.03.01. 14:00

Baltával támadt lakótársaira egy férfi Ajkán - a főügyészség súlyosítást indítványoz

A Győri Fellebbviteli Főügyészség egy nőnek és egy férfinak életveszélyes sérüléseket okozó vádlott büntetésének a súlyosítására tett indítványt.

Forrás: Pixabay-illusztráció

Az ítélet szerint a vádlott és a sértettek egy elhanyagolt ajkai pinceépületben laktak, italozó életmódot folytattak. A vádlott korábban is többször bántalmazta „lakótársait”. 2020 áprilisában is rájuk támadt, mivel a közösen vásárolt bort megitták. A férfit egy balta élével kétszer fejbe vágta, ami többszörös koponyacsont-törést eredményezett, gyakorlatilag az arcának jobb oldalát összezúzta. Ezután ütötte, rúgta és ezzel sorozatos bordatörést is okozott neki. A nőt is ütlegelte, megrugdosta, nagy erővel a fejére taposott.

 

Egy szemtanú értesítette a rendőrséget, a nő és a férfi életét az időben érkező orvosi segítség mentette meg.

Ebben a házban verte meg brutálisan hajléktalan társait egy férfi Fotó: Kovács Erika/Napló

A Veszprémi Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője a minősítés megváltoztatása és a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek.

 

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. Az emberölés kétszeresen is súlyosabban minősül, az élet elleni bűncselekmények gyakoriak, ezért a vádlott szigorúbb felelősségre vonása szükséges. 

 

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!