Szűknek találta a helyet

2022.03.21. 16:00

Garázdaság Pápán: belehajtott a vasúti átjáró túloldalán várakozóba az agresszív sofőr

Közúti veszélyeztetés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal az agresszív sofőrrel szemben, aki szándékosan egy vasúti átjáró másik oldalán várakozó járműnek hajtott.

A vádirat szerint a 46 éves férfi 2021. március 18-án a délutáni órákban egy vasúti átjárón akart áthajtani személygépkocsijával Pápán, majd félig a síneken állva úgy ítélte meg, hogy az út túl szűk neki ahhoz, hogy a vele szemben érkező személygépkocsi mellett elférjen. Ezért intett az út szélére lehúzódva várakozó autó sofőrjének, hogy tolasson hátra. A gépkocsit vezető nő, aki mellett két gyermeke is a járműben utazott, azonban ehelyett mutatta a férfinak, hogy menjen, mert elfér mellette, van elég hely.

 

A férfi erre indulatosan kiszállt a még mindig a síneken álló járművéből, és trágárul szidalmazva a másik sofőrt, rácsapott annak autójára, majd miután ez is eredménytelen maradt, visszaült az autójába és szándékosan nekihajtott a szemközti járműnek, azt mintegy két méterrel hátratolva. Az autó további hátracsúszását a nő csak a kézifék behúzásával tudta megakadályozni. Mindezeket követően a vádlott elhajtott a helyszínről.

 

A nyomozás adatai szerint a férfi autója akadály nélkül elfért volna a sértett gépkocsija mellett, amelyben az ütközés kisebb kárt okozott.

 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az elbírálásra illetékes Pápai Járásbíróság felé - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!