Ügyészség

2022.03.10. 21:00

Nem érdekelte a dupla záróvonal, balesetet okozott Veszprém külterületén

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az út közepén, a kettős záróvonalat átlépve akart megfordulni, a tilos manőver során azonban balesetet okozott.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 45 éves férfi 2020. augusztus 22-én a késő délutáni órákban  Veszprém külterületén, a külső körgyűrűn, a 8-as úton Várpalota felé haladt  személygépkocsival, amikor forgalmi akadály miatt megállásra kényszerült. A férfi nem  akart a kocsisorban várakozni, ezért úgy döntött, hogy bár az adott útszakaszon tilos,  mégis megfordul. Az ellenkező irányú forgalmi sávokat elválasztó kettős záróvonalat  készült átlépni, közben azonban nem vette észre, hogy balról előzni kezdte járművét  egy motoros, aki már nem tudta elkerülni az eléhajtó gépkocsival való ütközést. 

 

 

A motoros a baleset következtében lábtörést szenvedett. 

 

 

Az ügyészség a balesetet okozó sofőrrel szemben tárgyalás mellőzésével  büntetővégzés hozatalára, abban pénzbüntetés kiszabására és a közúti  járművezetéstől való eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában