Megvédték a címüket

2022.05.18. 19:00

Újabb kettős elismerésben részesültek a zirci tűzoltók

A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltósága elismerő címet érdemelte ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltója díj is Zircre került, azt ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok kapta kiemelkedő szakmai munkájáért.

Kelemen Gábor

Ifj. Szelthoffer Ferenc a vándorserleggel, melyre negyedszer került fel a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság neve, kezében az egyéni és a csapatteljesítményért járó oklevelek Fotó: Kelemen Gábor

– Elsőként az év tűzoltója kitüntetést vehettem kézbe. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Dányi Béla dandártábornok, igazgató érdemesnek tartott a díjra, a tűzoltóságunknak járó elismerést pedig meghatódva vettem át – idézte fel a még friss élményeket ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok. A zircieket már ötödször választották a megye önkormányzati tűzoltóságává. A 2016-ban alapított vándorserleg negyedszer került a bakonyi kisvárosba. Arra is többször volt példa, hogy az év önkormányzati tűzoltósága és tűzoltója díjat egyszerre megkapták, ifj. Szelthoffer Ferencet pedig másodszor  választották az év tűzoltójává.
A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltósága cím mindig az elmúlt évre szól, a parancsnok ugyanakkor rámutatott, hogy ez egy hosszú folyamat eredménye. A díj jelzi, hogy jó irányba haladnak. Hálás a zirci járás önkormányzatainak, amelyeknek fontos szerepük van a tűzoltóság működésében. Szakmai és pénzügyi szempontból is eredményes évet zárt a zirci tűzoltóság. Stabil a gazdálkodásuk, s mintegy százötven káreseménynél álltak helyt az elmúlt évben. Sem a tűzoltólaktanyában, sem a veszprémi tűzoltóparancsnokság állományával közösen végzett szituációs gyakorlat során nem tapasztaltak hibát, hiányosságot a felügyeleti szervek. Ifj. Szelthoffer Ferenc hangsúlyozza: a parancsnok személye önmagában kevés, annál nagyobb viszont a szerepe az újoncok felvételében, a hivatás megszerettetésében, felkészítésükben. Egyenrangúan kezelnek valamennyi tűzoltót, arra törekednek, hogy tudásukat a rajparancsnokéval egyenlő szintre hozzák. A rátermettség mellett fontos a családi háttér, a személyiség, a csoportba való beilleszkedés, hiszen csak összetartva, egységesen tudnak segíteni a bajbajutottakon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!