Bíróság

2022.06.08. 17:00

A veszprémi kórházban balhézott az ittas férfi

Közfeladatot ellátó személy támogatója elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki kórházi dolgozókra támadt ellátása közben.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint a 37 éves, ittas állapotban lévő férfi 2021. július 17-én kerékpárral  elesett, sérülései lettek, emiatt mentővel a veszprémi kórházba szállították. 

A mindvégig arrogánsan viselkedő férfi éjfél körüli időben a kórházban tovább szidta a  mentősöket, majd a mobiltelefonjával videózni kezdett, mire a kórházi személyzet  figyelmeztette, hogy ez a kórház területén tilos. Miután behívták a vizsgálóba, a férfi a  figyelmeztetés ellenére tovább videózott. A kórház jelenlévő biztonsági őre többször  rászólt, hogy ezt hagyja abba, majd miután a figyelmeztetés hatástalan maradt, a  kórházi ápoló elvette a férfi telefonját. Ekkor az ittas terhelt az ápoló felé hadonászott,  majd az ápoló segítségére siető biztonsági őrre támadt, akit meg is ütött. 

Ha valaki a hivatalos, vagy közfeladatot ellátó személy – az ápoló ilyen személynek  minősül - védelmére kelt személy ellen fejt ki erőszakos, vagy fenyegető magatartást,  ugyanúgy súlyosabban büntethető, mintha a közfeladatot ellátó személy ellen követne  el bűncselekményt. 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!