Megpróbált elfutni

2022.06.10. 12:00

Csehbányán fogták el a német embercsempészt

Futásnak eredt a 20 éves német férfi, de a járőrök gyorsabbak voltak.

Forrás: rendőrség

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján 2022. június 10-én 7 óra 47 perckor Csehbánya külterületén egy osztrák rendszámú személyautót akartak intézkedés alá vonni - írja a police.hu
A sofőr megállt ugyan, azonban a járműből rögtön kiugrott több utassal együtt. Az egyenruhások a 20 éves német állampolgárságú vezetőt és 7 külföldi férfit elfogtak a helyszínen és annak közelében. 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elfogott külföldi férfiak illegálisan jutottak Magyarország területére, és jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Mindannyian tunéziai állampolgárnak vallották magukat. 
A járőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. 
Az őket segítő 20 éves német fiatalember ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság indított büntetőeljárást embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!