Helyi kék hírek

2022.06.29. 19:00

Kamaszok löktek fel egy idős kerékpárost Berhidán

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 15 és 16 éves testvérpárral szemben, akik 2021 októberében szándékosan löktek fel egy 73 éves kerékpárost Berhidán.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a testvérek kerékpározás közben felfigyeltek a biciklivel közlekedő idős  asszonyra, majd az idősebb fiú, kifejezetten azzal a céllal, hogy sérülést okozzon neki, a kerékpárjával megindult felé, és annak első kerekét szándékosan a sértett által hajtott  kerékpár első kerekének vezette, miközben testvére figyelt, hogy más ne vegye őket észre.  

Az asszony a biciklivel elesett és töréses sérüléseket szenvedett, a vádlottak pedig a földre  eső sértettet kinevették és távoztak. 

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását  indítványozta az elkövetőkkel szemben, azzal, hogy a törvény rendelkezésénél fogva a  próbaidő alatt mindketten pártfogó felügyelet alatt állnak. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!