Ügyészség

2022.08.26. 10:00

Vádemelés a halálos balesetet okozó sofőr ellen

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az előzési szabályokat megszegő személygépkocsi sofőrje ellen.

Ügyészség

A vádirat szerint a 49 éves férfi 2021. április 10-én a reggeli órákban személygépkocsival közlekedett Nagygyimót felől Pápa irányába. A férfi meg akarta előzni az előtte szabályosan haladó kerékpárost, ám a KRESZ előírását megszegve nem figyelt arra, hogy őt már korábban elkezdte előzni egy másik személygépkocsi, amely a vádlott által elhatározott előzés megkezdésekor éppen mellette haladt. A férfi járműve így a terelővonal átlépése után szinte azonnal nekiütközött a másik autó oldalának. Az ütközéstől a vétkes sofőr járműve sodródni kezdett, s eközben összeütközött az előtte haladó kerékpárral, melytől a kerékpárt hajtó férfi előbb a személygépkocsi szélvédőjének csapódott, majd onnan az úttestre esett.

A sérült a baleset során szerzett sérülései miatt kórházba szállítását követően elhunyt. Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés, pénzbüntetés valamint járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában