Iszik vagy vezet?

2022.09.23. 14:00

Ittasan rongyolt bele egy kerítésbe és egy fába, eljárás indult a tapolcai sofőr ellen

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

police.hu

Egy 25 éves tapolcai lakos május 29-én a hajnali órákban a 77-es számú főúton közlekedett személygépkocsijával, Hegyesd felől tartott Tapolca irányába – írja a police.hu.

Elvesztette uralmát a jármű felett, aminek következtében egy kanyarban letért az úttestről. Ezután egy jelölőbóján áthajtva egy árokszéli fának csapódott, majd egy kerítésnek is nekiütközött. A sofőr a baleset után gépjárművét hátrahagyva távozott a helyszínről. A kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, és azonosították a sofőrt, akit nem sokkal később a lakcímén igazoltattak. Mivel a férfinél felmerült az ittasság gyanúja, az egyenruhások mintavétel céljából előállították. A szakértői vizsgálat is megállapította, hogy a járművezető szervezetében a baleset időpontjában szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

Forrás: police.hu

A 25 éves férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!