Megbánta tettét

2022.10.20. 11:00

Magánéleti problémái miatt két lakást is eláztatott egy várpalotai férfi

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: rendőrség

Rendőri segítséget kért 2022. március 9-én délelőtt egy várpalotai férfi, mivel a lakásába nem tudott bemenni, az ingatlant belülről az ott tartózkodó személy bezárta - írja a police.hu. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy a munkahelyén értesítette őt az alatta lakó szomszédja, hogy a lakásából folyik le hozzá a víz, amely a mennyezetet már eláztatta.
Mivel a munkából hazasiető férfi a belülről zárt lakásába nem tudott bejutni, és a többszöri kopogtatásra, csengetésre sem reagált a lakója, értesítette a rendőröket.
Később a katasztrófavédelem munkatársainak közreműködése is szükségessé vált, ugyanis az ingatlanba a lakáshoz tartozó erkély nyitott ajtaján át lehetett bejutni. Az otthonába belépő sértett a fürdőszobában található csapokat elzárta, de az időközben kifolyt víz mindent eláztatott, több helyiség is vízben állt. A szomszéd ingatlanja is elázott, ezen túl pedig az ablaka is megrongálódott, ugyanis a kárt okozó lakó az erkélyen át mászott ki és távozott a házból.
A rongálás elkövetésével gyanúsítható 47 éves várpalotai lakost a járőrök a délutáni órákban a belvárosban igazoltatták. A férfi elismerte tettét, így a rendőrök előállították őt a Várpalotai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozóknak az elkövető elmondta, hogy magánéleti problémái miatt követte el a cselekményét, melyet megbánt.

Időközben az okozott hatszázezer forintot meghaladó kárt igyekezett a férfi megtéríteni, a felújítási munkákban kivette a részét.
A 47 éves helyi lakos ellen egy rendbeli rongálás vétség és szintén egy rendbeli rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!