Rendőrség

2022.10.04. 16:00

Őrizetbe vették a Zircen elfogott embercsempész

A Veszprém megyei nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a külföldi férfit.

Forrás: police.hu

A Zirci Rendőrőrs járőrei 2022. október 3-án 23 óra 15 perkor Zirc belterületén igazoltatták a külföldi felségjelzésű személygépkocsi vezetőjét, valamint annak három utasát. A gépjármű utasterében tartózkodó személyek szír állampolgárságúnak vallották magukat, ám a Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy az 55 éves külföldi állampolgárságú férfi közreműködött abban, hogy az országba illegálisan bejutott migránsokat az ország területén átszállítva - az osztrák-magyar határon - átjuttassa Ausztriába.

A sofőrt a rendőrök elfogták, a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a megyei nyomozók embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, míg az utasait - meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérték a biztonsági határzárhoz. - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!