Rendőrség

2022.10.11. 16:00

Pápán is fókuszban az állatvédelem

Általános és középiskolában szerveztek állatvédelmi foglalkozásokat a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Polgár Bettina

A pápai rendőrök szeptember 20. és október 4. között Barátaink az állatok címmel hívták fel a diákok figyelmét a felelős állattartásra, a kedvtelésből tartott állatok tartásának alapvető szabályaira, valamint az állatok sérelmére elkövetett jogsértésekre – tájékoztatott a Pápai Rendőrkapitányság.

Az egyenruhások kiemelték, hogy a jószágokkal kíméletesen kell bánni, megfelelően kell őket táplálni, gondoskodni kell az egészségükről és az utódaikról is, biztosítani kell számukra a megfelelő elhelyezést, ki kell elégíteni a mozgásigényüket, valamint nem szabad fájdalmat és szenvedést okozni nekik. Hangsúlyozták, hogy aki gerinces állatot indokolatlanul olyan módon bántalmaz, hogy az maradandó egészségkárosodást szenved vagy elpusztul, továbbá aki gerinces állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, állatkínzás vétségét követi el.

A fiatalok betekintést nyerhettek a rendőrkapitányság két rendőrkutyájának munkájába Fotó: rendőrség 
 

Az állatvédelmi előadás-sorozat záró rendezvényét október 4-én délután – az állatok világnapján – a helyi Türr István Gimnázium Kollégiumában tartotta a Pápai Rendőrkapitányság. A programba bekapcsolódott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őre is, aki a vadon élő állatok védelmére hívta fel a figyelmet. Az állatvédelmi előadást követően a fiatalok betekintést nyerhettek a rendőrkapitányság két rendőrkutyájának munkájába, valamint a kutyák gazdáitól hasznos tanácsokat kaptak az ebek megfelelő tartásáról és táplálásáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!