Súlyos-életveszélyes

2022.11.07. 17:20

Kiugrott egy diák az iskola emeletéről, mentőhelikopterrel vitték kórházba (frissítve)

Kiugrott egy 17 éves, 9. osztályos diák a füredi gimnázium második emeleti ablakából november 7-én, hétfőn, tudtuk meg. Értesülésünket megerősítette Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő. Közölte, az esetről bejelentés érkezett hozzájuk, ezt követően a helyszínre mentek a rendőrök. A helyszíni vizsgálatnál bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a történtek miatt rendőrségi eljárás nem indult. A fiú megsérült, kórházba szállították.

Kovács Erika

Bóka István, Balatonfüred polgármestere közösségi oldalán azt írta: „Megrendülten értesültem a Lóczy gimnáziumban történtekről. Mielőbbi felépülést kívánok a sérültnek, az iskola közösségének pedig lelki megnyugvást!”

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója megkeresésünkre elmondta, hétfőn 11 óra 30 perc körül matematikaórán a pedagógus – háttal a diákoknak – éppen a táblára írt, amikor tanuló kinyitotta az ablakot, és kiugrott a második emeletről. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit. Fenyvesi Zoltán az iskola pszichológusával és a tankerület szakmai vezetőjével azonnal a helyszínre ment és tájékozódott az esetről. Az udvaron testnevelésóra folyt, és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentőket és a rendőrséget. A fiatal állapotát stabilizálták a mentők, majd a súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett diákot mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították. 

– Az iskola pszichológusa minden segítséget megad a tanulóknak és a pedagógusoknak egyaránt. Mindenki bízik abban, hogy a diák mihamarabb felépül – hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán igazgató.

Fenyvesi Zoltán lapunknak elmondta, a szülők arról tájékoztatták az intézmény vezetését, hogy a fiuk fel fog épülni. Ezt az Országos Baleseti Intézet főorvosa mondta nekik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!