Tört-zúzott, büntetőfékezett

2022.12.15. 12:49

Elfogták az ámokfutót

A rendőrök otthonában elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták a 33 éves, egy Sümeghez közeli kistelepülésen élő férfit.

police.hu

Forrás: Rendőrség

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták azt a 33 éves, Sümeg környéki férfit, akit december 15-én otthonából állítottak elő több bűncselekmény elkövetése miatt. Ellene jelenleg járművezetés ittas állapotban vétség és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás.

Az eljárás adatai alapján az elkövető december 3-án éjszaka Veszprém belterületén közlekedett autójával, amikor haladása során egy fényjelző készüléknek, majd egy közúti jelzőtáblát tartó oszlopnak ütközött. Ezután továbbhaladva felhajtott a járdára és az azt szegélyező lánckorlátot tartó betonelemet is kitörte, majd a gépkocsi a közelben lévő lépcsősoron lehaladva az ott parkoló autóknak csapódott. A baleset során a sofőr megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Felmerült nála az ittasság gyanúja, melyet a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat alátámasztott.

A férfi nem először követett el bűncselekményt, ugyanis július 25-én reggel 7 óra körül Sümegen a mögötte azonos irányba és azonos forgalmi sávban haladó autóbusz előtt többször indokolatlanul hirtelen fékezett. Ennek következtében az autóbusz vezetője is mindannyiszor fékezésre kényszerült, ám az egyik ilyen manővernél már nem tudta megállítani a járművet és a 33 éves férfi gépkocsijának ütközött – közölte a rendőrség

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!