Egy kiskorú is jelen volt

2022.12.10. 11:00

Megbosszulta, hogy elküldték a házibuliból

Garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja az Ajkai Járási Ügyészség azt a 33 éves ajkai férfit, aki az után, hogy ittassága miatt eltanácsolták egy Ajka környéki házibuliból, utóbb az utcán akarta bántalmazni a buliban viselkedését kifogásoló kiskorút.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető 2021. április 5-én délután az egyik Ajka környéki faluban tartott házibuliban vett részt, ahol azonban ittassága miatt viselkedésével zavarta a többieket, amit egy felnőtt és egy tizennyolc év alatti fiú szóvá tett, távozásra szólítva fel a vádlottat.
A férfi el is ment a családi házból, ám egy órával később egy másik fiatal társaságában meglátta az utcán az őt rendre utasító kiskorút. Ökölbe szorított kézzel odalépett a fiúhoz, aki megijedt és hátrálni kezdett, miközben megkérdezte a vádlottat, hogy mit akar tőle. A férfi ekkor már ütött is felé, azonban nem a fiút, hanem annak ismerősét találta el, aki az ütés pillanatában a társa elé lépett. A bántalmazás következtében a szintén kiskorú sértett szája felrepedt.
Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogház büntetés kiszabását indítványozta a büntetett előéletű elkövetővel szemben – tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!