Károkozó

2022.12.16. 15:30

Több mint fél éven keresztül tett tönkre Sümeg környéki vadleseket

Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség azzal a 48 éves sümegi férfival szemben, aki több mint fél éven keresztül tett tönkre Sümeg környékén felállított vadleseket.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2021. december közepén az egyik sümegi vadásztársaság hordozható, téliesített vadlesét rongálta meg úgy, hogy annak lábait, valamint merevítő léceit elfűrészelte, majd a téliesített lest szétdarabolta és ezzel használhatatlanná tette, amivel 195 ezer forint kárt okozott.

A vádlott ezt követően, 2022. április végén a vadásztársaság három vadlesében okozott kárt. Egy hordozható lest feldöntött, aminek következtében annak tetőszerkezete rongálódott, egy téliesített lest kidöntött és feldarabolt, egy további téliesített vadlesnek pedig az egyik lábát vágta át, összesen 200 ezer forintos kárt okozva.

Az elkövető a fentieken túl hasonló módszerrel 2022 tavaszán-nyarán egy további szerkezetet is tönkretett Sümeg környékén, amivel a vadásztársaságnak 175 ezer forint kára keletkezett.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a büntetett előéletű férfival szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!