Közérdekű munkával büntethetik

2023.01.04. 15:00

A nyílt utcán bántalmazta élettársát egy férfi Veszprémben

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az élettársát nyílt utcán bántalmazó 28 éves férfi ellen.

Forrás: illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2022. augusztus 21-én reggel személygépkocsival közlekedett Veszprémben, amikor a gépkocsiban utazó élettársával veszekedni kezdtek - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 
A vádlott emiatt megállította az autót, majd kiszálltak és tovább kiabáltak egymással. A férfi a veszekedés során megragadta a nő karját, rángatni kezdte, majd a szeme alatt meg is ütötte. 
Az eseményt azonban egy közelben élő személy észlelte a lakásának ablakából, és rákiabált a férfira, hogy hagyja abba a bántalmazást, majd értesítette a rendőrséget. A nő az ütés következtében könnyebb sérülést szenvedett, amely miatt nem kérte az élettársa megbüntetését. A vádlott magatartása azonban a környéken lakókban megbotránkozást váltott ki, ezért garázdaság miatt kell felelnie. 
Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban közérdekű munka kiszabására indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!