Incidens Tihanyban

2023.01.31. 14:00

Csak meg akart fordulni, erre életveszélyesen megfenyegette a sofőrt a biztonsági őr

Közlekedés biztonsága elleni bűntett és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 45 éves, erőszakosan fellépő biztonsági őrrel szemben.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 45 éves férfi 2022. június 26-án egy tihanyi ingatlannál látott el biztonsági őri feladatokat, amikor kora délután észlelte, hogy idegen személygépkocsi hajt az ingatlan felé - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Szóváltásba került a gépkocsi sofőrjével, aki közölte, hogy csak szeretne megfordulni a magánterületet elzáró sorompó előtti részen. 

A terhelt nem hagyta annyiban a dolgot, tovább kiabált a sofőrrel és utasával, megöléssel és elásással fenyegette őket, majd kiabálva követelte, hogy takarodjanak onnan. 

Megrúgta az éppen forduló személygépkocsi lökhárítóját, majd többször ököllel, tenyérrel ütötte a jobb első ajtót, és a jobb első ülésen utazó utast is meg akarta ütni, végül pedig tovább ütötte a jármű bal oldali ablakát. 

A gépkocsi sofőrje a támadástól megzavarva nekitolatott egy földből kiálló vasrúdnak, majd távozott a helyszínről. A terhelt még utánuk kiabált, hogy ha még egyszer meglátja, akkor megöli és elássa őket. 

A sértettek a zaklatás miatt magánindítvánnyal éltek az elkövetővel szemben. 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!