Lopás miatt körözték

2023.01.10. 17:30

Elfogták a tapolcai pincebetörőt

A tapolcai rendőrök 2023. január 8-án 15 óra 55 perckor egy Raposka külterületén lévő földúton igazoltatták a 72 éves tapolcai férfit, aki ellen lopás miatt körözés volt érvényben.

Forrás: rendőrség

A férfi a rendőrautót látva a nála lévő táskát eldobta, és futva próbált menekülni a rendőrök elől, ám az egyenruhások utolérték, elfogták és a Tapolcai Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták – írja a police.hu. A férfit több pincebetöréssel gyanúsították a nyomozók, 2022 decemberétől 2023. január 6-ig összesen négy raposkai és Szent György-hegyi zártkertbe ment be, jellemzően ablaküveg- és ajtóbetöréssel, valamint lakatpánt-lefeszítéssel, majd a pincékből használati tárgyakat, élelmiszereket, cipőt és elektronikai cikkeket tulajdonított el.

Az elkövető mintegy 250 ezer forint lopási és 150 ezer forint rongálási kárt okozott a sértetteknek.

A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették, és javaslatot tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!