Adathalász weboldal

2023.01.30. 20:00

Eljárás indult a megtévesztő SMS-ek miatt

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet vizsgálatot indított a 2023. január 26-án az OTP Nyrt. rendszereit érintő biztonsági eseménnyel összefüggésben, miután magyarországi mobiltelefonszámokra nagy számban érkeztek megtévesztő SMS-ek.

Szijártó János

Forrás: Pixabay-illusztráció

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben írják, az OTP Bank Nyrt. rendszereit érintő biztonsági esemény kivizsgálásánál megállapították, hogy a megtévesztő SMS-ek olyan linket tartalmaznak, amelyre kattintva egy adathalász weboldalra navigálnak, ami személyes és banki adatok megszerzését célozza. 

- A további adathalászat és ezzel együtt a magánszemélyek megkárosításának megakadályozása miatt szükséges, hogy a kártékony weboldal elérhetetlenné váljon a magyarországi internetfelhasználók számára - hangsúlyozza közleményében a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Ezért döntött úgy határozatban hatóság, hogy az adathalász oldalon elérhető szolgáltatásokat 90 napos időtartamra hozzáférhetetlenné teszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!