Súlyosbított büntetés

2023.01.27. 15:00

Ittas vezetésért kapták el a férfit Balatonfüreden, kiderült, hogy nem ez volt az első alkalom

Ügyészi fellebbezés nyomán súlyosbította a Veszprémi Törvényszék annak a 34 éves ittas vezetőnek a büntetését, aki 2022 februárjában alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé Balatonfüreden.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Az ittas vezetés miatt már korábban is felelősségre vont vádlottat a Veszprémi Járásbíróság 96 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint B kategóriára korlátozva, 10 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.
Az ügyész a kiszabott büntetéssel azonban nem értett egyet, és súlyosbítás végett fellebbezett, melyet a Veszprém Vármegyei Főügyészség is fenntartott, mind a pénzbüntetés súlyosbítását, mind a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának felemelését illetően, azzal, hogy a másodfokú bíróság mellőzze a B kategóriára vonatkozó korlátozást.
A másodfokon eljárt Veszprémi Törvényszék egyetértett a szigorúbb szankció alkalmazásának szükségességével, és a pénzbüntetés összegét a másfélszeresére, az eltiltás tartamát pedig 1 év 2 hónapra súlyosbította, egyben mellőzte a közúti járművezetéstől eltiltás kategóriára korlátozását – tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!