Támogatás

2023.01.29. 14:00

Új gépjármű a sümegi tűzoltóknak

A Városi civil alap ötmillió forintos támogatásának és a helyiek összefogásának köszönhetően új, kilenc személyes gépjárművet vehetett át szombaton a Sümeg Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A kisbusz kulcsait Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő adta ünnepélyes külsőségek között Illés Máté tűzoltó parancsnoknak.

Szijártó János

Új, kilenc személyes gépjárművet vehetett át szombaton a Sümeg Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fotó: Szijártó János

A szombat esti átadó ünnepségen Navracsics Tibor úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy mindig öröm olyan eseményen részt venni, amelyen egy új fejlesztés, épület, vagy adott esetben, egy új gépjármű gyarapítja az adott közösséget. - Márpedig a sümegi tűzoltó egyesület egy igazi közösség, olyan, amely a városban és környékén élők biztonságát szolgálja, emberi életek és vagyonok megvédése által. Azt, amit mi civilek a hétköznapi életben adottságnak és biztonságnak veszünk, azt önök garantálják akkor is, amikor váratlan veszéllyel kerülünk szembe - hangsúlyozta a miniszter, aki egyben a helyiek önzetlen támogatását példásnak nevezte.

Fotós: Szijártó János

Végh László polgármester a sümegi tűzoltóság közösségteremtő erejét emelte ki beszédében. Úgy vélte, hogy abból a sok jóból, amit a tűzoltók nyújtanak a lakosság számára, abból a támogatók most adtak, visszaadtak valamennyit. Annyit, amennyi még hiányzott a kisbusz megvásárlásához. 

Fotós: Szijártó János

Molnár Gábor a Sümegi ÖTE elnöke röviden összefoglalta az előzményeket, s külön köszönetet mondott a pályázati támogatásért és a sümegiek önzetlen segítségéért, akik nélkül a gépjármű beszerzése nem történhetett volna meg. Az ünnepség végén Nagy József kanonok áldotta meg a kisbuszt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!