Közlekedési ellenőrzés

2023.02.11. 08:00

Drónnal csaptak le a rendőrök az Ajka környékén szabálytalankodó sofőrökre (videó)

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ajkai rendőrökkel közösen február 9-én délután az Ajkai járásban ellenőrizték a gépjárművezetőket.

Az akció a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának csökkentésére és a közlekedés biztonságának javítására irányult, ezért a járőrök kiemelt figyelmet fordítottak a közúti tragédiák létrejöttében meghatározó szerepet játszó, legveszélyesebb jogsértő magatartások kiszűrésére – írja a police.hu.

Az egyenruhások összesen 39 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot lejárt műszaki érvényességű járművel, valamint érvénytelen vezetői engedéllyel való közlekedésért, mobiltelefon vezetés közbeni használatáért, irányjelzés elmulasztásáért, a rakomány szabálytalan rögzítéséért, a megállás és előzés szabályainak megsértése miatt, illetve a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztásáért. Szintén helyszíni bírsággal sújtottak az egyenruhások egy gyalogost, aki a tilos jelzés ellenére haladt át az úttesten, valamint egy kerékpárral közlekedőt azért, mert kötelező felszerelése hiányzott. Közigazgatási eljárást kezdeményeztek a járőrök azzal a sofőrrel szemben, aki a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva haladt tovább a kereszteződésben. 

A biztonsági övet 48-an nem használták, őket közigazgatási bírsággal sújtották a rendőrök, míg a záróvonalon előzés és érvénytelen hatósági engedéllyel, kötelező felelősségbiztosítás hiányában történő közlekedés miatt négy alkalommal éltek szabálysértési feljelentéssel az intézkedő járőrök. Egyéb közlekedési szabályszegések miatt további két gépjárművezetőt figyelmeztetésben részesítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!