Drón is segítette a munkájukat

2023.02.28. 09:37

Fokozott közúti ellenőrzést tartottak a veszprémi rendőrök

A Veszprémi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2023. február 27-én a vármegyeszékhely főbb bevezető útszakaszain, valamint a forgalmas csomópontoknál tartottak fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést.

Illusztráció

Forrás: rendőrség

Ennek célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, illetve az ittas vezetők kiszűrése volt - írja a police.hu.

A fokozott ellenőrzés során megkülönböztető jelzéssel el nem látott civil jellegű gépjárművek, valamint drón is segítette az egyenruhások munkáját. A Veszprém városában kiépített kamerarendszeren keresztül a rendőrök a kapitányság épületéből több gyalogátkelőhely közlekedését is figyelemmel kisérték, és amennyiben jogsértést észleltek, akkor intézkedést kezdeményeztek.  A szabálytalan járművezetőket a rendőrök megállították, és velük szemben az elkövetett jogsértések arányában intézkedtek.

A rendőrök ezenkívül kiemelt figyelmet fordítottak a világító berendezéseket nem szabályszerűen használók, a tilos jelzésen áthaladó járművezetők, a passzív biztonsági eszközök, úgymint a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát elmulasztók kiszűrésére. Ellenőrizték továbbá a járművek műszaki állapotát, a járművezetéshez szükséges vezetési jogosultságok meglétét is.

Az ellenőrzés során a rendőrök kettő személyt előállítottak a Veszprémi Rendőrkapitányságra, mivel a velük szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Közülük egyik sofőr ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult, míg a másik gépjárművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki az egyenruhások.    

A közlekedési akcióban a rendőrök három olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik az előírt sebességet nem tartották be, közülük egy közigazgatási bírságot, kettő pedig helyszíni bírságot kapott. 

Továbbá négy járművezetővel szemben szintén közigazgatási bírságot alkalmaztak az egyenruhások, ők a tilos jelzésen haladtak át, elmulasztották a biztonsági öv használatát, illetve lejárt műszaki érvényességű járművel vettek részt a forgalomban.

Ilyen és ehhez hasonló közlekedési ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak a járművezetők Veszprém vármegye útjain.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!