Összeverte, aknába dobta

2023.02.21. 09:33

Gyerekek találtak rá az Esztergomban megölt nő testére

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést, annak a férfinak az ügyében, aki szóváltást követően megölte ismerősét.

Győri Fellebbviteli Főügyészség

Forrás: illusztráció

A tényállás szerint a szlovák állampolgárságú férfi rendszeresen kábítószert és alkoholt fogyasztott, ami miatt ölésre buzdító hangokat hallott. A 45 évvel idősebb női áldozatával baráti viszonyt alakított ki. Pénzhiány miatt a 2021. május 13-ról 14-re virradó éjszakát Esztergomban az utcán töltötték, melynek során szóváltásba keveredtek. A férfi ismét bódult állapotban volt, a „belső hangok” buzdítására a nőt a fején, a nyakán és a mellkasán kézzel, lábbal, nagy erővel, többszörösen bántalmazta, majd a mozdulatlan testet egy kibetonozott vízelvezető árokba dobta.

A nő a bántalmazás következtében – többek között – az arccsontok durva, darabos törését, agyzúzódást, sorozatos bordatörést szenvedett el. Halálát az agyvizenyő és a vérbelehelés okozta, élete gyors és szakszerű orvosi segítséggel sem lett volna megmenthető.

A nő holttestére a lakótelepen játszó gyerekek találtak rá.

A férfi a nő arcát a felismerhetetlenségig összezúzta, azonosítására genetikai vizsgálat útján került sor.

A Tatabányai Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. Megállapította, hogy feltételes szabadságra legkorábban 25 év kitöltését követően bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és a védője enyhítésért fellebbeztek. 

A fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményét helytállóan minősítette, a kiszabott büntetés megfelelő.

Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!