Rendőrségi hírek

2023.02.20. 13:00

Ittasan menekült a rendőrök elől, egy tapolcai családi ház kerítésének csapódott

Az elmúlt 72 óra rendőri intézkedései Veszprém vármegyében.

Forrás: Illusztráció/rendőrség

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök két személyi sérüléssel járó és tizenkét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, közülük hármat körözés miatt. Tizenhat embert állítottak elő, köztük kilencet ittas járművezetés gyanújával. Biztonsági intézkedést öt esetben hajtottak végre.

A járőrök február 19-én este Tapolca belterületén akartak megállítani egy személygépkocsit ellenőrzés céljából. A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek, és nagy sebességgel továbbhajtott, majd elvesztette uralmát járműve felett és egy családi ház kerítésének csapódott. A baleset során személyi sérülés nem történt. A 25 éves helyi sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja, melyet a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat alátámasztott. A járőrök a férfit további mintavételre előállították, és ellene ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak – írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!