Vádemelés

2023.02.21. 19:00

Nem tetszett neki a hatósági szemle, balhézni kezdett a panziótulajdonos

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy hatósági eljárásban agresszív, tettlegességhez is folyamodó ügyvezető ellen.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: illusztráció

A vádirat szerint a 49 éves férfi tulajdonában és ügyvezetése alatt álló gazdasági társaság sikeresen pályázott egy Veszprém vármegyei panzió bővítésére. Ennek okán 2021. december 8-án előre egyeztetett időpontban három kormánytisztviselő hölgy érkezett a panzióba, hogy a hatósági szemlét lefolytassa. Az ügyintézők a szemle során felmerült problémákról tájékoztatták a vádlottat, aki ettől egyre indulatosabb lett, ordítva kezdett beszélni a sértettekkel, majd felkapta az asztalon lévő iratokat és azokat a sértettek felé dobta. Ezután az egyik tisztviselő táskáját kapta fel és dobta a sértett felé, amely el is találta, majd a férfi a másik ügyintéző kezéből rántotta ki a nála lévő papírokat és a földre dobta azokat. Mindeközben folyamatosan kiabált és felszólította a sértetteket, hogy hagyják el az ingatlant. A kormánytisztviselők a férfi erőszakos fellépése miatt nem tudták befejezni a szemlét, jegyzőkönyvet nem tudtak felvenni, elmenekültek a helyszínről. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az elbírálásra illetékes Zirci Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!