A gyorsteszt is pozitív lett

2023.02.14. 08:30

Nem véletlenül menekült a pápai rendőrök elől: jogsi nem, drog viszont volt nála

A járőrök 2023. február 10-én éjszaka az egyik pápai áruház parkolójában akartak megállítani egy ott közlekedő gépkocsit ellenőrzés céljából.

Forrás: illusztráció

A sofőr azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva kihajtott a parkolóból, melynek alkalmával a „Kötelező haladási irány jobbra” jelzőtábla hatálya alatt, irányjelzés használata nélkül balra kanyarodott, és átlépte a záróvonalat is - írja a police.hu

Az egyenruhások a menekülő férfi után indultak, aki az egyik pápai utcában állt meg, majd kiugrott az autóból és elfutott.

A rendőrök a sofőr keresésére indultak, akit hamarosan az egyik közeli épület mögött találtak meg. 

A 34 éves enyingi lakos igazoltatása alkalmával kiderült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága eltiltotta a vezetéstől, továbbá a gépjármű átvizsgálása során alufóliába csomagolt kábítószergyanús növényi anyagmaradványra bukkantak a járőrök. 

Ezután a férfit elfogták, majd előállították, és vele szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett.

 A tettest a nyomozók őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető-, míg a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult. A rendőrök továbbá a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt közigazgatási bírsággal is sújtották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!