Ügyészség

2023.02.08. 12:00

Vádat emeltek az Ajka-Bakonygyepes közelében elkapott embercsempész ellen

Több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 37 éves, Franciaországban élő tunéziai állampolgárral szemben, aki 2022 októberében nyolc illegális határátlépőt akart Magyarországról Ausztriába szállítani.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

 A vádirat szerint az elkövető által szállított személyek Szerbia felől, érvényes útiokmányok nélkül, embercsempészek segítségével lépték át az államhatárt, miután fejenként 3500- 4000 eurót fizettek azért, hogy Ausztriába juttassák őket. Az elkövető október 23-án éjjel, a szerb-magyar határ közelében vette fel a migránsokat, köztük egy marokkói és hét tunéziai állampolgárt a tulajdonát képező nagyobb méretű személygépkocsiba, majd a nyugati országhatár felé indult velük. A rendőrség azonban a járművet október 24-ére virradó éjjel Ajka-Bakonygyepes közelében megállította és a férfit a migránsokkal együtt előállították. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és Magyarország területéről történő kiutasítására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!