Közben pedig megöléssel fenyegették a járművezetőt

2023.04.11. 18:00

Fejszével és bottal támadt az ismerősük autójára egy testvérpár Pápán

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a 30 éves és 20 éves pápai férfiakat.

Telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. április 10-én délután, hogy az egyik pápai utcában két férfi folyamatosan rongálja a sértett autóját. A járőrök a helyszínre érkezést követően megállapították, hogy a bejelentő és egy nő ismerőse nem sokkal korábban gépkocsival érkeztek a hölgy volt barátjának ingatlanához. Először az autóból csak a nő szállt ki, aki elmondta a volt párjának érkezésének okát. Erre a 30 éves férfi felháborodva egy fejszét vett magához, míg a 20 éves öccse botot ragadott, és mindketten a látogatók utcán parkoló gépkocsijához futottak. Az idősebb testvér először ököllel ütött rá az autó szélvédőjére, amely ennek következtében betörött. Ezután a fivére kinyitotta a bal első ajtót és ököllel az abban ülő sofőr felé csapott, aki kitért a bántalmazás elől, majd a járművel elindult az utcában, amelybe időközben az utasa is be tudott szállni. A bántalmazók egy kisteherautóval lezárták az utcából kivezető utat, így a menekülő sofőr az egyik ház nyitott udvarába betolatott, ám a két testvér oda is követte. A náluk levő eszközökkel ismét ütlegelni kezdték a gépkocsit, közben pedig megöléssel fenyegették a járművezetőt. Végül a sofőr az úttesten álló teherautó mellett ki tudott hajtani a megrongálódott gépkocsijával az utcából.

A rendőrök mindkét tettest elfogták és előállították, majd a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!