Megtámadták őket

2023.06.20. 12:00

Ajkán tartottak előadást a hős rendőrök

Szarvas Erika és Lingvai Péter rendőr  őrmester tartott előadást a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium rendésztanulóinak.

Tisler Anna

Szarvas Erika és Lingvai Péter

Fotó: Gyarmati László

A két fiatal rendőr intézkedett egy újpesti sokemeletes panelház lépcsőházban egy kábítószertől és szeszes italtól befolyásolt állapotban lévő 35 éves férfival  szemben 2020. december 24-én. A férfi egy vadásztőrrel több szúrással és vágással életveszélyesen megsebesítette Lingvai Pétert, aki több sebből vérezve is le tudott menni a hatodik emeletről. Az agresszív támadót Szarvas Erika 11 lövéssel állította meg. Lélekjelenlétével megmentette járőrtársa, saját és még ki tudja, hány ember életét. A boncolás kimutatta, hogy a támadó négy különféle drogot és fél liter pálinkát fogyasztott. A két rendőr az eset után fél évig nem dolgozott. Miután újra felvették a szolgálatot, elkezdték járni az országot, hogy elmeséljék az esetüket és tudatosítsák a fiatalokban a kábítószer-fogyasztás káros hatásait. 

Erika elmondta, hogy visszatérése után nézegette a korábbi intézkedéseiről készült feljegyzéseit. Megdöbbenve jött rá, hogy a férfival szemben egy évvel korábban már intézkedett egy szabálytalan parkolás miatt. Ekkor sokszor bocsánatot kért, szinte sírt az intézkedés során. Egy évvel később már késsel támadott. Jó példa arra, hogy a szerhasználat ennyire rövid idő alatt mekkora rombolást végez az emberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!