Tűz- és viharkár

2023.08.30. 13:00

Tűzeset, közúti baleset és viharkárok miatt vonultak a tűzoltók Veszprém vármegyében

Illusztráció

Forrás: Katasztrófavédelem

2023.08.29-én délelőtt kigyulladt egy garázs Zircen, a Bercsényi utcában. Az épület teljes terjedelmében égett, nagyjából 25 m2-es területen. A garázs berendezési tárgyai megsemmisültek. A tető beomlott, az ezt követő hőterhelés hatására felrobbant az ott tárolt 4 db. a gázpalack. Az oltást a zirci önkormányzati tűzoltóság tűzoltói, a hely önkéntes tűzoltó egyesület tagjai, valamint a veszprémi hivatásos tűzoltók végezték.

Kedden délután az Inotai erőmű előtt egy autó szalagkorlátnak ütközött, személyi sérülés nem történt. A sérült jármű forgalmi akadályt képzett, a kereke kiszakadt. A péti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A helyszínen a társszervek is jelen voltak.

Az augusztus 28-i vihar miatt Tapolcán a plébánia templom tetején lévő kereszt megdőlt, gyalogos forgalmat veszélyeztetett. A tapolcai Önkéntes Tűzoltó Egyesület avatkozott be a káresemény helyszínén, a keszthelyi hivatásos létraszer segítségével.

A tegnapi napon Hajmáskér és Vilonya között a vasúti pályára dőlt egy fa, melyet a péti hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolítottak.

Az elmúlt napok viharos időjárása miatt a tegnapi napon 12 esetben vonultak vármegye szerte a tűzoltók fakidőléshez, és szüntették meg az akadályokat - közölte a veszprem.katasztrofavedelem.hu oldal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!