Állatkínzás

2023.09.27. 08:29

Elköltöztek a faluból, láncra verve magára hagyták kutyájukat

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a házaspárral szemben, akik az egyik Berhida környéki faluban láncra verve magára hagyták a kutyájukat.

A vádirat szerint a 63 éves férfi és 53 éves házastársa mintegy két évig lakott a településen, ahova a korábban befogadott kutyájukat is magukkal vitték. A vádlottak 2023. év elején azonban elköltöztek az ingatlanból, az ebet pedig egy három és fél méteres lánccal a ház udvarán álló fához kikötve hagyták, és a gondozásával sem bíztak meg senkit. 

Az önkormányzatnál tudomást szereztek róla, hogy az állat ellátás nélkül maradt, és abban az egy hétben, amíg az állatvédők magukkal nem vitték, gondoskodtak az etetéséről. 

Fotó: ügyészség

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában