Felfegyverkezve elkövetett garázdaság

2023.09.06. 16:10

Késsel támadt a szomszédjára - vádat emeltek az ajkai férfi ellen

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 66 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben késsel támadt az egyik társasházi szomszédjára Ajkán, korábban pedig a lépcsőházban futó vezetékeket is megrongálta.

A vádirat szerint a kutyasétáltatásra induló elkövető egy konyhakést vitt magával, majd amikor a lépcsőházban összetalálkozott az egyik lakóval, a kést maga előtt tartva elindult felé - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A sértett tartva attól, hogy a gyanúsított használni fogja a kést, a homlokánál fogva eltolta magától az elkövetőt, aki erre ingerültté vált és szúró-jellegű mozdulatot téve, megöléssel fenyegette a férfit.

 A sértett védekezésül combon rúgta támadóját, aki erre meghátrált, a férfi pedig a lehetőséget kihasználva, a lépcsőház bejáratához futott. A vádlott végül az egyik lakó felszólítására visszatért és bezárkózott a lakásába. 

A gyanúsított ezt megelőzően, 2022 februárjában a falból kitépte és egy késsel elvágta a pince és a lépcsőház megvilágítását szolgáló vezetékeket, mellyel csaknem 120 ezer forint kárt okozott a társasháznak. 

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!