Előkészítő ülés

2023.10.14. 18:01

Kést rántott a lépcsőházban a begőzölt ajkai férfi

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt áll október 17-én bíró elé az az ajkai férfi, aki még 2022 novemberében késsel támadt a szomszédjára, és a vádirat szerint egy 15 centi pengehosszúságú késsel meg is fenyegette őt.

Veol.hu

A férfi ügyében az Ajkai Járásbíróságon tartanak előkészítő ülést. Mint azt a tárgyalási jegyzékből megtudtuk, a vádirat szerint kutyát indult sétáltatni a férfi azon a reggelen. Amint észrevette a másik lakásból kilépő szomszédot, rögtön kést rántott és megindult felé, mindenféle előzmény nélkül. A kést maga előtt tartva mintegy fél méterre megállt a szomszédtól, aki ekkor a homlokához nyúlva eltolta magától az agresszív férfit. Az persze nem díjazta mindezt. Kiabálni kezdett, hogy „megöllek, kinyírlak!”.

− Ezután a kést testi sértés okozására irányuló szándék nélkül, maga előtt, hegyével a sértett felé, mellmagasságban tartva, egy előre irányuló, kis erőt sem elérő szúró mozdulatot tett a sértett irányába − olvasható a vádiratban, amely szerint erre a megtámadott fél combon rúgta a hőzöngő szomszédot, majd a lépcsőházajtó felé vette az irányt. Ekkor egy másik szomszéd is rászólt a balhézó férfira, hogy hagyja abba és menjen vissza a lakásába. Így is tett, majd bezárkózott. 

− A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Egy másik alkalommal a vádlott a lakóház lépcsőházában lévő kaputelefon-rendszer vezetékeit, az internetkábelt, valamint a szintén a lépcsőházban található pince és lépcsőház megvilágítására szolgáló áramvezetékeket a falból kitépve megrongálta, úgy hogy azokat egy késsel szándékosan elvágta. Cselekményével 118 ezer 60 forintos rongálási kárt okozott − derült még ki a vádiratból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!