Elrendelték a letartóztatásukat

2023.11.11. 09:14

Csak néhány percig örülhettek zsákmányuknak a rablók, a veszprémi zsaruk utolérték őket

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: rendőrség

2023. július 21-én éjszaka a későbbi sértett az egyik veszprémi parkban, egy padon pihent, amikor odament hozzá két férfi, lefogták, és letépték a nyakából a láncát - írja a police.hu. Ezenkívül elvették tőle a mobiltelefonját, valamint az igazolványtokját a benne lévő személyes iratokkal és bankkártyákkal együtt. A sértett próbált védekezni, azonban egy gáz-riasztó pisztollyal fejbe verték, melynek következtében megsérült.

A rendőrök a bejelentést követő néhány percen belül a belvárosban fogták el a két elkövetőt. A 39 éves veszprémi és a 29 éves hajmáskéri lakost az egyenruhások előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindkét tettes ellen rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség kezdeményezte letartóztatásukat, melyet az illetékes bíróság el is rendelt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!