Baleset a Balatonnál

2023.11.06. 20:00

Cserben hagyta az elgázolt gyalogost Almádi közelében - vádat emeltek ellene

Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki 2022 októberében megállás nélkül továbbhajtott, miután elgázolt egy gyalogost az egyik Balatonalmádi környékén lévő faluban.

A vádirat szerint az elkövető a kora esti órákban személygépkocsival közlekedett a településen, ahol működött a közvilágítás és haladását az időjárási viszonyok sem befolyásolták hátrányosan.

A férfi azonban nem az út vonalvezetése szerint, jobbra tartva közlekedett, hanem áttért a bal oldali forgalmi sávba, miközben a sértett a vádlott menetiránya szerinti jobb oldalról ment át előtte. A nő már átért a terelővonalon és a bal oldali forgalmi sáv közepénél járt, amikor az elkövető a személyautójának elejével elütötte.

A sértett a baleset következtében súlyos, több hónap alatt gyógyuló töréses, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfi annak ellenére, hogy a balesetet észlelte, nem állt meg, hanem a továbbhajtott a helyszínről, s ezzel megszegte kötelezettségét, mely szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni. Ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről haladéktalanul értesíteni kell a rendőrséget és a lehetőséghez képest a nyomok megőrzéséről is gondoskodni kell.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!