Tudta, hol az indítókulcs

2023.11.28. 17:00

Elkötötte a főnöke autóját, aztán ittasan, jogsi nélkül vezetett Veszprémig

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2023. október 14-én arról, hogy feltehetően egyik alkalmazottja Balatonfüreden, az utcán parkoló autóját a beleegyezése nélkül elvitte és használja.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök megállapították, hogy az elkövető, egy 32 éves helyi lakos – aki tudta, hol az indítókulcs – hajtott el a gépkocsival, és Veszprémbe ment vele - írja a police.hu. A rendőrök ott igazoltatták a sofőrt, akiről megállapították, hogy egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és az alkoholszonda pozitív értéket jelzett.

A tettes ellen járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt büntető-, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárás folyt.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!