Erőszak

2023.11.29. 14:02

Fenyegette, zaklatta, bántalmazta feleségét a Pápa környéki férfi

Távoltartás elrendelését indítványozta a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint 2023 novemberében az egyik környékbeli faluban a feleségét bántalmazta, megöléssel fenyegette.

Veol.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető már november 26-a előtt is folyamatosan, napok óta fenyegette a feleségét, hogy elvágja a torkát, mivel úgy gondolta, hogy a sértett megcsalja.

Az ittas férfi november 26-án egy féltékenységi vita alkalmával az otthonukban ököllel arcon ütötte az asszonyt, akinek könnyű sérülése keletkezett, amely miatt férjének megbüntetését kérte.

A bántalmazást követően a sértett a faluban élő lányához menekült, azonban az ittas gyanúsított még aznap este, majd másnap reggel is megjelent a háznál, és a bejárati ajtót feszegette, rángatta, valamint azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja az ingatlant, ha nem tud beszélni a feleségével. A nyomozó hatóság a férfit röviddel ezt követően őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki zaklatás, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a gyanúsítottnak a sértettől történő távoltartását, mely szerint az elkövető se közvetlenül, se közvetve ne lépjen kapcsolatba az asszonnyal, annak lakóhelyétől, tartózkodási helyétől, munkahelyétől, egyéb általa rendszeresen látogatott helyektől is tartsa magát távol. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a kényszerintézkedést elrendelte, a végzés végleges - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!