Más is volt a rovásán

2023.11.16. 20:00

Kocsikázni támadt kedve, elkötötte egy pizzafutár autóját Veszprémben

Jármű önkényes elvétele, valamint ittas állapotban, eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 29 éves férfival szemben, aki a kocsikázás kedvéért egy pizzafutár autóját vitte el Veszprémben.

A vádirat szerint a pizzafutár 2023. augusztus 3-án este ételt szállított egy veszprémi címre, és amíg a csomaggal a lakáshoz elfutott, nyitva hagyta a járművét. Az ittas vádlott ekkor ért oda és észrevette, hogy a nyitott autóban az indítókulcs is bennmaradt. 

Elhatározta, hogy kocsikázik egyet, ezért beült és elindult a személygépkocsival, de ittassága miatt rövid idő múlva érintőlegesen egy parkoló járműnek ütközött. Ekkor megállás nélkül továbbment, majd valamivel később az ütközéstől megsérült autóval megállt. 

Forrás: ügyészség

A pizzafutár és főnöke időközben a személygépkocsi keresésére indult, és amikor meglátták a leparkolt autót, valamint a vádlottat, értesítették a rendőrséget. A terhelt észrevette az érkező rendőröket és elfutott a helyszínről, ám néhány méter után elfogták. 

Igazoltatása során kiderült, hogy a bíróság a férfit két és fél évvel korábban más bűncselekmények mellett ittas vezetésért is szabadságvesztésre ítélte és hat évre eltiltotta a járművezetéstől, aminek ellenére autóba ült és ismét ittasan vezetett.

 Az ügyészség vádiratában a többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!