Bíróság

2023.11.29. 17:00

Közokirat-hamisítás, zaklatás és lopás: semmi sem számított a Veszprémben garázdálkodó férfinak

Közokirat-hamisítás, zaklatás és lopás is van a rovásán annak a 45 éves férfinak, akivel szemben a közelmúltban emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető 2021 májusában hozzájutott egy tömegközlekedésben utazási kedvezményre jogosító hatósági igazolványhoz, mellyel május 3-án, azt a buszvezetőnek felmutatva, ingyen próbált utazni az egyik veszprémi helyijáraton.

 A vádlott 2022 szeptemberében, éjszakai időben bement az egyik belvárosi dohányboltba Veszprémben, ahol az alkalmazottat becsmérlő szavakkal illette, majd két nappal később, szintén éjszakai időben újra megjelent az üzletben, ahol a sértettet már azzal fenyegette, hogy megöli és elvágja a torkát. Az alkalmazott ekkor félelmében a helyszínre hívta a rendőrséget.

 A férfi 2022. november elejétől mintegy két hónapon keresztül egy belvárosi szupermarketben összesen öt alkalommal előfordult, hogy egy nap kétszer is, fel-felbontott egy 2 deciliteres vodkát és az utolsó előtti eset kivételével, amikor az alkalmazottak tetten érték, azt megitta, majd az üres üveget a polcra visszatéve távozott. A boltot üzemeltető sértettnek a lopások folytán 7150 forint kára keletkezett.

 A férfi december 20-án éjjel három óra előtt is lopással próbálkozott, amikor az egyik belvárosi parkolóban betörte egy személygépkocsi szélvédőjét, és azt értékeket keresve átkutatta. A vádlott végül semmit sem tudott elvinni a járműből, mert egy arra érkező gépkocsi megzavarta.

 Az ügyészség a vádiratában a cselekményeit többszörös visszaesőként elkövető férfival szemben halmazati büntetésül börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy a bíróság az ügyet egyesítse az előtte a vádlottal szemben rongálás vétsége miatt már folyamatban lévő büntetőeljáráshoz - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!