Vádemelés

2023.11.13. 16:36

Szeszes italt fogyasztott, majd fának ütközött egy férfi Devecsernél

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki idén augusztusban szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, majd autójával egy fának ütközött.

Veol.hu

A férfi figyelmetlensége miatt letért a jobb oldali füves útpadkára, ahol egy fának ütközve állt meg. Gépkocsijának valamennyi karosszériaeleme megrongálódott

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető a késő esti órákban szeszes italtól befolyásolva vezette a személygépkocsiját, miközben Tüskevár felől Devecser irányába haladt a 8-as számú főúton. A férfi figyelmetlensége miatt letért a jobb oldali füves útpadkára, ahol egy fának ütközve állt meg - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A baleset következtében a vádlott eszméletét veszítette és nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek, illetve a gépkocsijának valamennyi karosszériaeleme megrongálódott.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában