Nagy kár

2023.12.04. 19:00

17 millió forintot loptak el egy 80 éves férfitól a kriptovalutás csalók

Ezúttal 17 millió forinttal károsították meg a sértettet többszöri utalással.

Veol.hu

Forrás: pexels.com

Egy 80 éves férfi tett feljelentést, hogy számlájáról jelentős pénzösszeg tűnt el. Az idős személy kriptovaluta kezelésével és befektetésével próbálta vagyonát gyarapítani, ám amikor családjának sikerült őt meggyőznie annak árnyoldaláról, a tranzakciós kapcsolat befejezésére törekedett. A férfi a saját számítógépéről intézte a bankügyeit, melyről utólag kiderült, a távoli gépen hozzáférő másik fél ugyanúgy tette ezt, csakhogy ő ezt a saját hasznára.

A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a sértettek jóhiszeműségére és könnyelműségére. Online hirdetések esetén, kérjük, legyenek körültekintők! Mielőtt pénzt fektetnek be egy üzletbe, győződjenek meg a cég által hirdetett kecsegtető ajánlat valódiságáról!

Ha pedig úgy érzik, csalás áldozatai lettek, ne habozzanak, azonnal tegyenek feljelentést a rendőrségen! A gyorsaság ilyen esetben az egyik legfontosabb tényező. A nyomozó hatóságok közvetlen kapcsolatban állnak a pénzintézetekkel, de csak akkor van esélyük a folyamatot megállítani, hogyha a kicsalt összeget még nem utalták tovább az elkövetők.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a Kiberpajzs oldalán talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!